Meer informatie

De Haorense DurpsKwis is een spetterend dorpspektakel waarin zelfgevormde teams in een race tegen de klok allerhande vragen moeten beantwoorden en opdrachten moeten uitvoeren op een kwisdag (D-Day) op 10 september 2022. Alles vindt plaats binnen de eigen dorpsgrenzen en een flink aantal vragen zullen een lokaal karakter hebben. Zo leer je op een kolderieke manier nog eens iets over je dorp, en dat op een leuk evenement voor jong en oud!

Je opereert in deze geheime missie vanuit je eigen thuisbasis, dus bouw je huiskamer om tot crisiscentrum of speel vanuit je favoriete café, sportvereniging of clubhuis als het maar op 1 locatie is. Je schrijft in per team van 10-25 personen en de samenstelling van je team vul jezelf in. Vrienden, familie, sportteam, collega’s, carnavalsvereniging, buurtvereniging het maakt niet uit.

De kwis bestaat uit vragen die natuurlijk gaan over ons mooie dorp Haaren, maar ook zijn er in het kwisboekje algemene kennisvragen, praktijkvragen en doe-opdrachten opgenomen.

Bij sommige vragen zullen de deelnemers de fiets / bakfiets / segway / paard & wagen moeten pakken om de antwoorden in het dorp te zoeken. Naast deze vragen is er ook een opdracht op een geheime locatie voor het team. Dit belooft dus een memorabele doldwaze gezellige avond te worden.

Na de kwisdag op zaterdag 10 september 2022 zal de organisatie de antwoorden nauwkeurig controleren, en de uiteindelijke winnaar vaststellen. Er zijn meerdere prijzen te verdienen, niet alleen voor de winnaar. De huldiging en prijs uitreiking vindt plaats tijdens een spetterend dorpsfeest op zaterdag 1 oktober 2022 op een unieke feestlocatie.

Tips & Trucs

  • Lees de spelregels en het reglement vooraf goed door.
  • Zorg voor een goed werkende thuisbasis (crisiscentrum).
  • Houd de website, Haarens Klokje en onze Social Media kanalen goed in de gaten.
  • Gedurende de periode maart-september 2022 zouden er wel eens verborgen hints voorbij kunnen komen.
  • Vertrouw niet altijd op Google en Wikipedia….. Dus zorg voor goede hulplijnen, ook uit het dorp.
  • Kies voor een goed gemengd gezelschap, jong en oud, denkers en doeners, talenknobbel en wiskundige. En niet te vergeten een goede teamcaptain die de taken goed kan verdelen.
  • Lees de vragen en instructies in het vragenboekje goed door, want ze kunnen wel eens misleidend/doordenkers zijn 😊.
  • HAVE FUN!!!